Patru pasi pregatitori la intoarcerea din vacanta

Poate a fost o pauza de cateva zile sau cateva luni, dar intoarcerea la locul de munca si reluarea activitatilor zilnice se face intotdeauna greoi.  Iata cativa pasi care m-au ajutat pe mine sa ma pregatesc pentru a reincepe munca dupa pauza avuta cu cel de-al doilea copil.

Validarea obiectivelor de atins pana la finalul anului. Restabileste obiective noi sau valideaza-le pe cele deja stabilite pentru ati consolida directia pe care vrei sa mergi. Odata ce stii catre ce vrei sa te indrepti si ce ar insemna pentru tine atingerea planului propus vei redobandi motivarea necesara pentru a te apuca de treaba si a trece la actiune.

Provocarile imediate. Profitand de ultimele zile de vacanta dupa indeplinirea primului pas poti analiza mai detasat urmatoarele provocari care pot aparea. Cu o gandire pro-activa si orientata catre rezultat etapele dificile sunt mai usor de digerat. Vizualizeaza solutii la eventualele probleme ce pot aparea si cum le vei pune in practica.

Crearea oportunitatilor. Exact primele zile de munca cand simti nevoia mai mult de socializare si mai putin de indeplinirea unor taskuri precise pot fi folosite pentru a crea oportunitati noi. Cauta sa socializezi eficient si reimprospateaza relatiile cu colegii, sefii sau partenerii tai, creaza noi legaturi contactand persoane cu care n-ai mai vorbind demult. Imbogateste-ti reteaua sociala Linkedin si participa la discutiile din grupurile din care faci parte. Citeste articole noi, de actualitate din domeniul tau si fa-le cunoscute si conexiunile tale via Facebook, Twitter. Creaza-ti premizele necesare pentru ca ai tai cunoscuti sa stie ca esti din nou la munca si dornic de actiune.

Stabileste-ti urmatoarea vacanta! De abia intors la munca si cu mintea nepregatita pentru realitatile cotidiene foloseste aceasta stare pentru a stabili urmatoarea vacanta, calatorie sau excursie. Iti va crea un sentiment de libertate, vei  vizualiza “rasplata” dupa perioada de munca care urmeaza iar atunci cand vei avea nevoie de o gura de aer te poti ocupa de planificarea ei.

Exista si mici „ritualuri” pe care putem sa le facem inainte de a ne reintoarce la munca care au rolul de a crea structura, planificare sau meditatie in activitatea zilnica. Pentru tine ce functioneaza cel mai bine? Cum te pregatesti inainte de a te reintoarce la munca?

Reclame

Posted on aprilie 27, 2012, in cariera and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: