Trei motive pentru a deveni curios

Cautam din ce in ce mai multe metode de a deveni performanti, cai de a ne diferentia, retete care sa ne duce la excelenta. Dar, uitam ca raspunsul e deja in noi, in lucrurile simple si nu in cele complicate. Albert Einstein spunea: „I have no special talent. I am only passionately curious.” Curiozitatea este una din trasaturile innascute, primare ale omului. Sa ne uitam la dorinta sincera a copilului la locul de joaca, curios de incerca ceva nou, de a face ceva nou, de a explora.

Curiozitatea implica pasiune, implica progres. Curiozitatea inseamna informare si dezvoltare. Exista cel putin trei motive pentru care a fi curios iti va aduce beneficii zilnice:

1. Curiozitatea duce la putere. Prin curiozitate te afli intr-o continua stare de invatare. Pune intrebari, articuleaza raspunsurile primite si asculta atent ce informatii vei primi inapoi. Cea mai simpla si sincera metoda de a cunoaste este prin intrebari. Fii curios sa afli, iar informatia inseamna putere.

2. Curiozitatea duce la progres. A fi curios cu ce se intampla in jurul tau, a fi curios in a-ti cunoaste limitele si a fi curios in a le depasi sunt elemente ce duc la dezvoltarea ta atat umana cat si profesionala. De ce sa te dezvolti cand iti este bine asa cum esti? Pentru ca intr-o zi te ve trezi in acelasi loc, dar singur, viitorul nu mai e acolo.

3. Curiozitatea duce la excelenta. Fii receptiv, deschis cu tot ceea ce ti se da. Cauta ce este autentic in tine. Foloseste curiozitatea ca motor al pasiunii pentru lucrurile in care esti implicat. Curiozitatea este un bun motivator pentru ca lucrurile in viata si la munca sa aiba rezultat, cautarea sa aiba un scop si un sens.

Daca simti ca iti este greu sa iti activezi aceasta stare, atunci incearca sa o cultivi. Citeste mereu ceva nou, informeaza-te despre lucrurile actuale in meseria pe care o faci sau in lucrurile care te pasioneaza. Fii curios sa aflii cat mai multe despre colegii tai, despre prietenii tai si despre experientele lor. Iar la sfarsitul fiecarei zile intreaba-te: ce ai invatat azi nou?  ai fost azi suficient de curios?

Reclame

Posted on august 19, 2011, in dezvoltare personala and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Lasă un comentariu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: