Cum sa iesi din anonimat?

Traiesti cu senzatia ca cei din jur nu iti asculta parerile? Ca cei din jur nu iti cunosc adevaratele calitati? Ca ai putea face mai multe la locul de munca, dar nu esti apreciat asa cum meriti? Ca esti anonim? Spune NU unor astfel de intrebari si incepe sa te privesti ca pe o persoana deosebita. Iata cateva idei care te vor ajuta sa iesi din anonimat:

Fii pro-activ! Fii deschis spre experiente noi, proiecte diferite din care poti invata si la care poti contribui. In orice intalnire incearca sa spui cat mai rar sau deloc NU si fii constructiv. Preia initiativa!

Fa-ti marketing! Anunta fiecare succes pe care il realizezi si incurajeaza-i si pe ceilalti sa faca la fel. Povesteste colegilor si sefilor din experienta ta lucruri care sa scoata in evidenta calitatile tale si cum le-ai folosit. Daca o idee de-a ta a fost cheia succesului unui proiect, cere feedback la final pentru a fi sigur ca sefii tai au observat contributia ta.

Invata-i si pe ceilalti! Ofera din experienta ta si colegilor. Spune-le din cunostintele si informatiile pe care le detii pentru ca ei sa te aiba reper. Cu cat ii inveti mai mult pe cei din jur, cu atat vei deveni mai apreciat si cunoscut pentru ceea ce sti si esti.

Ofera feedback! Ori de cate ori ai ocazia cere permisiunea de a da feedback. Fii obiectiv si pune in evidenta atat aspectele pozitive cat si ce se poate imbunatati. In felul acesta cei din jur vor aprecia corectitudinea ta si vor fi dispusi sa auda noi idei, solutii.

Nu ascunde ceea ce esti! In incercarea de a-i multumi pe toti ajungi sa te indepartezi de lucrurile in care crezi, sa iti ascunzi parerile si chiar sa pierzi o parte din tine. Fii liber sa arati cine esti. Valoarea pe care o poti aduce ca individ la locul de munca si chiar in viata sta tocmai in unicitatea personalitatii tale. Fii liber sa spui ce simti si fa-o in asa fel incat cei din jur sa aprecieze onestitatea, autenticitatea si verticalitatea.

Cand tu te apreciezi si iti apreciezi munca, atunci si cei din jur te vor respecta. Anonim este cel indiferent la ce-l inconjoara, are o atitudine pasiva, iar cauza problemelor lui sunt ceilalti. Invata sa pretuiesti munca ta cat si munca celorlalti. Atunci cand vei vedea ceva deosebit in fiecare persoana din jur si ei vor vedea in tine. Imagineaza-ti: Ce se va schimba cand vei iesi din anonimat?

Reclame

Posted on iulie 1, 2011, in dezvoltare personala and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 2 comentarii.

  1. bravo Monica, esti prezenta prin condei, la mai mare:)

  2. monica nicolescu

    Multumesc, Serban! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: